Tienerbijbel

Titel Tienerbijbel
Isbn 9789065394521
Prijs € 37.9
Uitgever Royal Jongbloed

Pagina delen:


Beschrijving
De Tienerbijbel van Willem de Vink is speciaal gemaakt om tieners te helpen ontdekken wat de grote lijn is in de bijbel. Naast boeiende verhalen is er is een grote aandacht voor vormgeving

Maar wat jongere kinderen zullen eveneens genieten van het rijk geïllustreerde boek en ouderen krijgen de kans om een helder overzicht te krijgen van de inhoud van de Bijbel en zullen verrast worden door de extra informatie.

In de Tienerbijbel zit als het ware een tweede laag. Telkens licht Jezus op, zelfs in de symboliek die in de tekeningen verwerkt zit. Dat stimuleert om op zoek te gaan naar de grote lijnen en de diepere betekenissen. Dat verklaart ook de ondertitel: het mysterie onthuld.

Het boek bestaat uit twaalf delen. Bij het begin van elk deel wordt uitleg gegeven over de hoofdpersonen, locaties, de betreffende Bijbelboeken en de grote lijn in de vorm van een queeste. Landkaarten en portretten versterken de begripsvorming. Ook wordt er extra informatie aangeboden in kadertjes naast de tekst om verbanden en achtergronden te verduidelijken.

De Tienerbijbel bevat 250 verhalen uit de bijbel, verteld op een manier waarbij jongeren vanaf 10 jaar gestimuleerd worden om de Bijbel beter te leren kennen.